AT. Club Sant Pol

AT. Club Sant Pol

Web oficial

AT. Club Sant Pol

Web oficial

Història

Els orígens del nostre club els podem situar al voltant de l’any 1920. Tot i que 10 anys abans ja es té constància de que un grup de joves santpolencs començaren a jugar a futbol, quan per fi varen poder construir un camp. En aquells temps ja es disputaven partits contra equips de la comarca. Passant per moltes angúnies i vissicituds, el club va anar tirant endavant amb l’empenta de bona part del poble. Els anys 30, 40 i 50 varen ser especialment durs, amb la Guerra Civil i la posterior Postguerra, però tot i amb això hi va continuar havent futbol a Sant Pol.

Més endavant, durant un període de temps no massa llarg de l’AT.C. Sant Pol, hi va haver intermitències a l’hora de tenir equips en competició. Entre els anys 1955 i el 1967, una temporada hi havia primer equip i una altra juvenil. En els anys 80 és quan el club comença a disposar de diferents equips de futbol de base amb regularitat: un juvenil, un infantil, un primer equip, un equip “amateur”(categoría aficionats) i fins i tot la temporada 83-84 el primer equip aleví.

Del planter santpolenc n’ha sortit un bon nombre de jugadors que han jugat en categoría Nacional: en Joan Talamás,en Joaquim Pujol, en Joan Tarruella i el destacat LLuis Carreras, que ha jugat en diferents equips de la Primera Divisió espanyola (FCBarcelona,Real Mallorca,Real Oviedo,....) i que ha entrenat equips com el C.E. Sabadell, al qual va fer ascendir a la Segona Divisió “A” la temporada 2010-11.

L’any 1991, l’AT.C. Sant Pol va absorbir el futbol base de la S.E.I.R. l’HOTEL, començant sense cap mena de dubte l’etapa més brillant del club pel que fa a futbol formatiu. A partir d’aquesta data es va començar a disposar d’equips en totes les categories, dels més petits fins al primer equip, a més de comptar des d’aquelles dates amb un equip de veterans, format per exjugadors del club.
En aquells temps es va arribar a comptar amb 17 equips federats. Gràcies a l’esforç i al treball realitzat en les categories inferiors, avui en dia l’Atc Sant Pol s’ha convertit en un referent del futbol base a nivell comarcal i provincial.

La temporada 2013 - 2014 l'equip Sènior aconseguix l'ascens a Segona Catalana marcant el gol de l'ascens en el darrer instant de l'última jornada de lliga. Categoria en que el Club milita acutalment. 
En l’actualitat el nostre club compta amb 22 equips federats en competició oficial, entre ells, un equip juvenil-cadet femení i un equip infantil-aleví femení. Sense oblidar-nos de la nostra joia: l’escola de futbol base (“l’Escoleta”), formada per nens d’edats compreses entre els 3 i els 5 anys.

Amb aquestes perspectives, i després d’haver celebrat el nostre 95è aniversari l'any 2015, el futur ens augura èxits sense límits.

Palmarès

Llegendes

Millors equips